مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

ازدواج يك پيوند مقدس است. براي اينكه اين پيوند مقدس پايدار باشد هر يك از طرفين بايد وظائف و تكاليف خود را به درستي انجام دهد و در مقابل هر يك از طرفين از حقوقي نيز برخوردارند. براي داشتن يك زندگي زيبا و آرام هر كس بايد تكليف خود را نسبت به ديگري انجام دهد. اما اگر يكي از طرفين از انجام درست تكاليف خود طفره برود و حقوق ديگري را ناديده بگيرد در اين صورت طرف مقابل بايد چه راهي را در پيش بگيرد؟ اگر زوجه نيازهاي جنسي شوهر را برطرف نكند آيا شوهر محكوم به تحمل كردن است؟ اگر زوج نفقه همسر خود را پرداخت نكند آيا زن بايد در عسر و حرج زندگي كند؟ مسلما خير. در ادامه به بررسي نحوه پيگيري دادخواست تمكين مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

نحوه پيگيري دادخواست تمكين

پيگيري دادخواست تمكين در سامانه ثنا

 

 

 

تمكين و نشوز

تمكين همان عمل به وظايف قانوني زوجين و نشوز حالتي است كه در آن طرفين يعني زوج يا زوجه به وظائف خود عمل نمي‌كنند. در صورتي كه عدم تمكين صورت بگيرد به طور مثال شوهر نياز جنسي زن را بر طرف نكند يا زن در امور زندگي مشترك رياست شوهر را نپذيرد و از او پيروي نكند، حق الزام به تمكين براي طرف مقابل ايجاد مي‌گردد. براي كسب اطلاعات تكميلي در خصوص تمكين و نشوز و انواع آن‌ها كليك نماييد.

دعواي الزام به تمكين زوج | نحوه پيگيري دادخواست تمكين

اگر در دعواي تمكين زوج خواهان باشد و از زن خود شكايت داشته باشد بايد دعواي خود را در قالب دادخواست مطرح كند. در اولين گام زوج به دفتر خدمات قضايي مراجعه مي‌نمايد و دادخواست الزام به تمكين را تهيه مي‌كند. زوج بايد در اين مرحله تمام مستندات و دلايل خود را مبني بر عدم تمكين زوجه مطرح نمايد. به طور مثال اگر زوجه منزل را بي‌اطلاع ترك كرده زوج مي‌تواند مستنداتي را كه دارد مانند استشهاديه محلي و… ضميمه دادخواست نمايد. در صورت وجود شاهد مي‌توان از ايشان در جلسه دادگاه استفاده نمود.

پيش از هر اقدامي بهتر است كه بدانيد گاهي براي عدم تمكين از سوي زوجه، از نظر قانوني دلايل موجهي وجود دارد. به طور مثال علت ترك وظائف به دليل بيماري يا عسر و حجر و… بوده است. در اين صورت درخواست الزام به تمكين رد مي‌شود و قانون از زن حمايت مي‌نمايد. در نتيجه بهترين روش اين است كه پيش از مطرح كردن درخواست خود از مشاوره حقوقي استفاده نموده و دلايل و مستندات محكمي جمع آوري نماييد.

دعواي الزام به تمكين از جانب زوجه

زوجه از نظر قانوني نمي‌تواند دادخواستي با عنوان الزام به تمكين شوهر نزد دادگاه مطرح نمايد. زن مي‌تواند دادخواست خود را در قالب ساير عناوين مانند درخواست نفقه، عسر و حرج، طلاق و… ارائه دهد. سپس يكي از عناوين قانوني را براي دعواي خود برگزيند، به دفاتر خدمات قضايي مراجعه نموده و مستندات خود را ضميمه نمايد.

اظهارنامه عدم تمكين

بر اساس ماده 156 قانون آيين دادرسي مدني هر شخص مي‌تواند در صورت سر رسيد موعد مطالبه طلب، درخواست خود را نسبت به حقي كه دارد در قالب اظهارنامه به طرف مقابل ابلاغ نمايد. در اينجا توصيه مي‌شود كه شوهر پيش از ارائه دادخواست الزام به تمكين، اظهارنامه‌اي را مبني بر اين كه خواهان تمكين و سازش از سوي زن است، به صورت رسمي براي زوجه ارسال نمايد. وي مي‌تواند با ارسال يك اظهارنامه زن را به بازگشت به زندگي مشترك و انجام وظايف زناشويي دعوت نمايد. يكي از فوايد عمده اين اظهارنامه آن است كه در مراحل دادرسي شوهر مي‌تواند از آن به عنوان يك مدرك مبني بر عدم تمكين زوجه استفاده نمايد. براي كسب اطلاع بيشتر در خصوص اظهارنامه عدم تمكين زن كليك كنيد.

نحوه پيگيري دادخواست الزام به تمكين

پس از اينكه دادخواست از سوي شوهر مطرح گشت، در صورت پذيرش درخواست دادگاه صالح براي رسيدگي تعيين مي‌گردد. در چنين موردي دادگاه صالح دادگاه خانواده محل سكونت زوجه مي‌باشد.

مدارك مورد نياز

1/ اصل سند ازدواج يا رونوشت.

2/ شناسنامه و كارت ملي زوج.

3/ اجاره‌نامه يا سند مالكيت منزل ( براي اينكه مشخص باشد زوج اسباب و مكان مناسب را تهيه كرده ).

4/ استشهاديه ( مبني بر ترك منزل مشترك توسط زوجه ).

حكم صادره از دادگاه

پس از بررسي‌هاي كامل يا درخواست شوهر رد شده و زوجه ملزم به تمكين نيست يا اينكه حكم به الزام به تمكين صادر مي‌گردد. پس از آنكه زوج اجرائيه الزام به تمكين را از دادگاه بدوي مي‌گيرد زن بايد تمكين نمايد. ولي در اين مورد هيچ قوه قاهره يا اجباري عليه زوجه اعمال نمي‌شود. اگر زن تمكين نكند در طي جلسه دادرسي و با حضور مددكار اجتماعي ناشزه بودن زن صورت جلسه مي‌شود. شوهر مي‌تواند از آثار نشوز زن مانند ازدواج مجدد و عدم پرداخت نفقه استفاده نمايد.

هر دو طرف در صورتي كه راي عليه آن‌ها باشد به مدت 20 روز پس از ابلاغ راي مهلت اعتراض و تجديدنظرخواهي دارند.

نحوه پيگيري دادخواست تمكين از طريق سامانه ثنا

در حال حاضر شوهر مي‌تواند درخواست الزام به تمكين را از طريق سامانه خدمات الكترونيك قضايي پيگيري نمايد. 

ابتدا زوج بايد وارد سامانه ثنا شود و مراحل اوليه ثبت نام خود را انجام دهد، سپس با حضور در يكي از دفاتر خدمات قضايي، مراحل احراز هويت شخص انجام مي‌پذيرد. در انتها رمز عبور سامانه در اختيار شخص قرار مي‌گيرد.

شوهر براي پيگيري درخواست خود بايد به نشاني adliran.ir رجوع و اطلاعات خود را وارد كند. پس از دريافت يك رمز عبور موقت مي‌تواند تمام دادخواست‌هايي كه با شماره ملي شخص متقاضي در آن ثبت گرديده ببيند.

با وارد نمودن شماره ملي خود يا شماره پرونده الزام به تمكين، تمام ابلاغيه‌ها و اطلاعات مربوط به پرونده براي شوهر قابل رويت است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص نحوه پيگيري دادخواست تمكين، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نحوه پيگيري دادخواست تمكين پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع : نحوه پيگيري دادخواست تمكين

امتیاز:
بازدید: 32
برچسب:
:
[ 1399/7/20  ] [ ۰۸ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 3
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب